Jaký byl rok 2011

PF 2012

Přemýšlel jsem, co vlastně napsat o právě uplynulém roce 2011. Když jsem před rokem v lednu fotil první snímky, měl jsem pocit, že se mi nedaří že to nebylo úplně šťastné vykročení. Po relativně úšpěšném roce 2010 to nebylo úplně příjemné, ale vše se hodně rychle otočilo rok 2011 mi připravil spoustu zajímavých překvapení.

Minulý rok byl úspěšnější, než jsem čekal. Podle očekávání to ale znamenalo také daleko více práce a méně času. Nestěžuji si, dělám, co mne baví a co jsem si zvolil a jsem rád, že mám víc a víc důvodů v této práci pokračovat.

 


Ve srovnání se zmíněným rokem 2010, ve kterém jsem se zúčastnil mnoha výstav, byl rok 2011 zaměřen více na publikační činnost. V průběhu roku jsem pracoval celkem na šesti knihách, z nichž tři vyšly, dvě by měly být vydány v následujících měsících a jedna zřejmě nevyjde nikdy.

Tereza (CZ)

Původně pouze z hecu jsem se začátkem roku začal věnovat 3D fotografii a nakonec jsem téměř při každém focení kromě dvojrozměrných obrázků fotil i pro 3D.

V polovině roku jsem se rozhodl pro částečný návrat ke klasické, analogové fotografii. Říkám částečný, protože nemám v plánu opustit digitální fotografii, technika jde stále dopředu a každý z těchto způsobů fotografování poskytuje jiné možnosti, jiné výsledky i jiný zážitek z pohledu i ze samotného procesu. A protože mne baví kouzlo nedokonalosti, pořídil jsem si krásnou sbírku starých středoformátových fotoaparátů. Všechny přístroje jsou funkční, nabízejí různou kvalitu a atmosféru obrazu, mají různé menší či větší nedostatky a se všemi fotografuji.

Viktoria (Rusko)

Zajímavá byla skladba modelek, se kterými jsem během roku pracoval. Nejvíce jsem celý rok fotil se dvěma úžasnými modelkami a kamarádkami, o kterých jsem tu už dříve psal. Byla to česká modelka Tereza (Metteorwa) a ruská Viktoria. Vedle těchto dvou stálic jsem spolupracoval s mnoha dalšími modelkami z Čech a různých jiných států, převážně ale z Ruska a dalších zemí bývalého Sovětského svazu (Ukrajina, Kazachstán, Uzbekistán atd.). Také poslední focení v roce 2011, den před Silvestrem, bylo s moskevskou modelkou Kristinou. Ještě dvě modelky z uplynulého roku nemohu opominout pro jejich výjimečnost. Jednou z nich je (opět) ruská modelka Ksenia, žijící momentálně v Praze, druhá se jmenuje Francesca a v listopadu přiletěla do Prahy na 3 dny z Říma. Obě dvě mne šokovaly svojí spontánností a pestrostí.

Ksenia (Rusko)

Výčet všeho, co se v minulém roce stalo a dá se považovat za úspěch, by byl dlouhý, nudný a působil by vychloubačně, proto si některé věci nechám pro sebe. Za opravdu důležité považuji, že jsem získal nové přátele, nové zkušenosti (všechny považuji za dobré, i špatná zkušenost je dobrá), ujasnil si mnoho věcí, včetně seznamu věcí, které si chci ujasnit v budoucnosti a tak dále. Rok 2011 jsem zkrátka neproflákal a mám z něj dobrý pocit, i když jsem nestihl zdaleka vše a zdaleka ne vše se mi podařilo, jak jsem si přál.

Francesca (Itálie)

A co s novým rokem 2012?
Pro mne začíná 4. ledna výstavou Feminae, pořádanou pod záštitou Velvyslanectví ČR v Portugalsku v galerii Fábrica Braço de Prata v Lisabonu.
V dohledné době bych rád dokončil novou verzi těchto stránek, které budou mimo jiné více optimalizovány pro mobilní zařízení. Zároveň s tím plánuji jejich přemístění na nový webhosting, protože stávající začíná mít problémy s trvale rostoucí návštěvností.
Detaily dalších plánů zatím nebudu prozrazovat, mohu vás ale ujistit, že ani tento rok nehodlám proflákat.

Přeji všem krásný, úspěšný a klidný rok 2012.

Jiri Ruzek
Author: Jiri RuzekWebsite: http://www.jiriruzek.net
Czech uglamour nude art photographer, 2014-2021 an official Fujifilm X-Photographer. Published worldwide, one of the few Czech photographers published by Taschen (and others).
Born Aug 29 1967 in Litomerice, living in Prague.
BooksGalleryWorkshopsPrintsPrivate shootingEvents

Find even more photos (with commented process) on my Patreon.
Become a Patron!
Or if you just want to donate me.
CRYPTO DONATIONS are also appreciated
Donate via NOWPayments
Thank you for your kind support.

Comments:

Nejbližší akce na obzoru

27
Oct
Malostranský ateliér
-
Prague
Skupinový workshop fotografování uměleckého aktu s Jiřím Růžkem v Praze.

30
Oct
Malostranský ateliér
-
Prague
Speciální workshop fotografování s Jiřím Růžkem v Praze.

01
Dec
Malostranský ateliér
-
Prague
Čtyřhodinový workshop fotografování s Jiřím Růžkem v rámci kurzů FotoŠkoda.

Čtěte také

Event List

27
Oct
Malostranský ateliér
-
Prague
Skupinový workshop fotografování uměleckého aktu s Jiřím Růžkem v Praze.

30
Oct
Malostranský ateliér
-
Prague
Speciální workshop fotografování s Jiřím Růžkem v Praze.

01
Dec
Malostranský ateliér
-
Prague
Čtyřhodinový workshop fotografování s Jiřím Růžkem v rámci kurzů FotoŠkoda.

Fotoglosy

Newsletter

Copyright © 2006 - 2024 Jiri Ruzek. All rights reserved.
Flag Counter
Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish