Fotoglosy

DONAHA - živé rozhovory z Malostranského ateliéru

Modelky znáte často jen z obrázků. Někdy je obdivujete, jindy se divíte, proč tohle dělá, jestli to má zapotřebí, jak asi probíhá to focení a podobně.
 

Proč Patreon a co tam najdete?

Nedávno jsem po letech oživil svůj, do té doby nikdy nepoužitý, účet na Patreon. Co mě k tomu vedlo a co na tam najdete?
 

Speciální nabídka v nouzové době

Životy a plány nás všech se změnily doslova z týdne na týden, ze dne na den, a pořád se mění. Zatímco Německo uvolnilo na podporu umělců a kulturních podniků 50 miliard €, naše vláda má přístup lehce odlišný. Nějak se ale fungovat musí...
 

PF 2020

Děkuju za krásný rok s vámi a přeju každému z vás krásné a klidné Vánoce a skvělý nový rok 2020.
A těším se na další hektolitry vína a tisíce společných fotek s vámi :*
 

A co když ženy občas chtějí být objektifikovány?

Vzpomínáte na mánii kolem trilogie 50 odstínů šedi? Přestože šlo o celkem brakovou literaturu, stala se okamžitě světovým bestsellerem a převážně ženy, ne muži, hltaly každé slovo a nemohly se dočkat dalšího pokračování. Podobně tomu bylo s průměrným filmem, natočeným podle prvního dílu. Kina praskala ve švech a z každé řady byly slyšet zasněné povzdechy.
 

A za krásu nás zavřou ...

... aneb stmívání nejen nad bradavkou.
 

Bazar - Fuji X-T2, X100T, XF 100-400 atd...

Po delší době mi tu opět od kamaráda přistál kufr fototechniky na prodej. Většinou jde o fotoaparáty a objektivy Fujifilm, ale je mezi tím i pár kousků od jiných značek. Vše je ve velmi dobrém stavu, málo používané nebo vůbec. Část výbavy zažila jednu dovolenou a trošku focení v Praze. Důvodem prodeje je nevyužití.
 

Fujifilm Festival 2018

V příštím týdnu se zúčastníme spolu s modelkou Viki unikátní akce, čtyřdenního Fujifilm Festivalu 2018. Základnu má festival v golfovém resortu v Ostravici, jednotlivé akce ale budou probíhat ve velmi širokém okolí.
 

Co znamená Uglamour

Celé roky se pořád někdo ptá, co to je, ten unglamůr, a že prý takové slovo (uglamour) neexistuje, mi povídal jeden Američan, já na to, že to asi musím vědět líp, když jsem ho sám vymyslel, pak zas někdo z uměleckých kruhů, že bych měl sepsat manifest, definici, protože to by každý styl mělo doprovázet, aby se už lidi přestali ptát...
 

Změní mobily trh s fotoaparáty?

Při nákupu mobilního telefonu mě nikdy moc nezajímalo, jaký má fotoaparát. Na focení mám přece opravdový foťák, mobil chci hlavně na telefonování a internet...
 
lítat a točit... Hele, napiš něco o dronech. No já o dronech zas tak moc nevím a všude je spousta informací od lidí, co to fakt umí. Jo, jenže to většinou píšou prodejci, aby měli kšeft, nebo lidi, co tomu rozumí až moc a pak tomu zas nerozumím já. A to tvoje vyprávění mě baví, zkus to sepsat... Už jsem si kvůli tobě vybral foťák a dron zní taky fajn, návod se bude hodit...
 

Děkuju a PF 2018

Děkuju... děkuju, že znám a mám kolem sebe tolik krásných a úžasných lidí...
 

Výstava World's X-Photographers Are Coming To Prague

Zažijte svět X-Photographers na vlastní kůži!
Přijďte na kolektivní výstavu, prezentující celkem 27 fotografů z celého světa, kterou připravila společnost FUJIFILM.
 

Kniha 103 osobností české fotografie

V říjnu 2017 vyšla další, v pořadí už třináctá kniha, ve které můžete najít moje fotografie. Dostala název 103 Osobností české fotografie a jejím vydavatelem je JOYRA, s.r.o.
 
Na český trh v těchto dnech přichází nová kniha od vydavatelství Zoner Press s dlouhým názvem "KOMPOZICE v [digitální] fotografii pohledem dvaceti pěti českých fotografů".
 

Fujifilm X-E3 - první dojmy

Společnost Fujifilm dnes oficiálně představuje světu nový model řady X, ultrakompaktní fotoaparát X-E3.

Jako ambasador X-E3 pro Českou republiku jsem měl možnost seznámit se s prototypem tohoto modelu několik týdnů před oficiálním spuštěním.
 

Fuji X100F - přepnul mi mozek - dvakrát

Měl jsem zase před krátkou cestou do Milána a nápad půjčit si fotoaparát Fujifilm X100F přišel na poslední chvíli a vlastně náhodou... 
 

Objektivy Zeiss na Fuji, ty s tou modrou tečkou

Na začátku března jsem se v Centru FotoŠkoda sešel se zástupci společnosti Carl Zeiss AG a půjčil si na test jejich tři objektivy s bajonetem Fuji X
 

Který objektiv je na co nejlepší?

Které ohnisko je nejlepší na portrét? Které na prodloužení nohou? Na zúžení boků? Modelování postavy i obličeje? A jak si které sklo poradí s prostorem?
 

Fuji XF 23 a 35 mm / F1.4 vs 2.0

Mám před sebou na stole dva Fuji objektivy s ohniskem 23 mm a dva s ohniskem 35 mm, jejich označení se liší v 1.4 R a 2.0 R WR. Novější dvojkové verze jsem si půjčil z Fujifilmu na srovnání se svými jednačtyřkovými. Ne proto, že bych chtěl něco měnit, ale proto, že je to denně probírané téma ve fórech a když se mě někdo ptá, chci mít jasno.
 

Nejbližší akce na obzoru

19
May
Malostranský ateliér
-
Prague
Skupinový workshop fotografování uměleckého aktu s Jiřím Růžkem v Praze.

02
Jun
Malostranský ateliér
-
Prague
Skupinový workshop fotografování uměleckého aktu s Jiřím Růžkem v Praze.

21
Jun
Berlin, Germany
Zveme vás na workshop fotografování aktu/glamour v ulicích Berlína.

Copyright © 2006 - 2024 Jiri Ruzek. All rights reserved.
Flag Counter
Czech English French German Italian Portuguese Russian Spanish